torstai 23. maaliskuuta 2017

pettäminenMoikka! Polkaistaan tää torstai käyntiin mielipidepostauksella. Jengi on kauheesti tykännyt näistä, ja pari mielipidepostausta kirjoittaneena ne on ollut luetuimpia/klikatuimpia blogissani. Niin moni ei tänne sivuston puolelle uskalla tulla kommentoimaan, mutta muualla somessa ja kasvotusten oon saanu paljon hyvää palautetta :)

Tekstin väliin heitin randomeja kuvia, jotka vaan muokkasin uudelleen... en oikein tiedä, pitäisikö mun pitää oma naamani poissa näistä mielipidepostausten kuvista, mutta seison mielipiteideni takana, joten mikäs siinä. :D


Mua on viimeisen parin viikon aikana alkanut ottamaan päähän se, että ihmisiltä (varsinkin nuorilta), on tainnut kadota oikeudentaju kokonaan. Mikä on oikein, mikä on väärin, mikä on mustaa, mikä on valkoista? Ja mikä menee sille harmaalle alueelle – siinäpä vasta kysymys. Musta on jokaisen oma asia, millaisessa parisuhteessa on, jos seurustelee. Jos suhteen rajat ovat avoimet, mitä sitten, jos tekee jotain toisten kanssa? Silloin se on mun mielestä ihan fine.

Pari varattua henkilöä ovat kuitenkin tulleet iskemään mua, ja tiedän, että heidän kumppaneilleen ei olisi okei, jos he säätäisivät selän takana jotain. Oon ollut pari vuotta sinkkuna, ja näin ihan mukiin menevän näköisenä muijana tulee kyllä vastaan jos jonkin sorttista hiihtäjää. Kysymys kuuluukin, että miksi sitten seurustella, jos tarvitsee siihen jotain sivubisneksiä?

Jos on sinkku tai suhde on sellainen, että seurustelukumppania ei haittaa muiden kanssa säätäminen, niin tehkää mitä haluatte! Mua kuitenkin ärsyttää se, jos valehdellaan olevansa sinkkuja ja sitten iskemisen kohteena oleva saa vihat toisen tyttö- tai poikaystävältä niskaansa. Voi ihan oikeasti katsoa peiliin ja miettiä, että jos sua on petetty, onko se sun kumppanin vai "kolmannen osapuolen" vika.

Suhteessa ollessa (tää pätee myös kaikkiin muihinkin ihmissuhteisiin) tärkeintä on luottamus ja rehellisyys. On parempi satuttaa totuudella kuin valehdella päin naamaa, koska se sattuu lopulta enemmän. Itse olen aikoinaan ollut tilanteessa, jossa sain vasta seurustelusuhteen loputtua tietää, että olin ollut useamman kerran pettämisen kohteena. Se sattui, mutta opin läksyni ja opin varomaan ihmisiä, joista tulee oudot vibat. Näissä jutuissa kannattaa luottaa omaan intuitioonsa, kunhan ei ihan turhasta flippaa.Yhden kaksijalkaisen kommentti siihen, että miksi hän saisi vapaapassin pettää tyttöystäväänsä, oli että "ei se asu tässä kaupungissa, ei sen tarvitse tietää". Kuinka alhaalle voi ihminen vajota tolla ajattelutaktiikalla? Tää samainen ihminen sai multa samantien estot jokaisessa somessa, ei kiitos.

Harvemmin tuomitsen minkäänlaisia ihmisiä heidän taustoistaan riippumatta, mutta pettäjät ja epärehelliset ihmiset voivat saman tien pakata veitsensä ja lähteä mun seurastani. Kaikki tekevät nuorena virheitä, mutta suosittelen miettimään kaksi kertaa, koska luottamus on yksi asioista, joita on sen rikki mentyä melkein mahdoton korjata. Jos rytistät paperin, heität sen lattialle, pompit sen päällä ja sen jälkeen koitat suoristaa sen, ei se paperi ole koskaan entisensä... hyvä vertauskuva, hah.

Kaikilta tuntuu myös löytyvän oma mielipiteensä siitä, että onko pettäjä aina pettäjä, vai voiko "huonoista tavoista" parantua. Ei sitä voi yleistää yhden, kahden, tai kolmen ihmisen perusteella. Kaikki on hyvin henkilökohtaista, ja monet just hölmöilee nuorempana mutta asettuu vanhemmiten aloilleen ja menee vaikka naimisiin. Olen kuitenkin lyhyen sinkkuuteni aikana oppinut, että varovainen kannattaa olla aina. En halua tukea kenenkään niin sanottuja sivubisneksiä, pettäminen on suoraan sanottuna p**seestä.

Nyt on jo aika pitkään ollut myös muotia kaikki pettämissivustot, kuten Ashley Madison. Niitäkään en vaan tajua. Toisaalta, jos esimerkiksi avioliitossa pelissä on kaikki ja vain se läheinen kontakti puuttuu, ymmärrän että joku epätoivoissaan kirjautuu tuollaiselle sivustolle. :D Menee vähän samaan kastiin, että jos seurustelet, onko okei että sulla on Tinder? Itse latasin sen sovelluksen joskus ehkä kahdeksi sekunniksi, ja poistin heti. Ei vaan jaksa innostaa. Ehkä pitäisi alkaa hakata Tinderiä työkseen, niin mäkin joskus löytäisin jonkun!


Mitä mieltä olette pettämisestä ja antaisitteko sen seurustelukumppanille anteeksi?

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintonen postaus!
  Mulla on selkeä kanta poikaystäväni kanssa pettämiseen. Se on kerrasta poikki, jos jotain tapahtuu. Oikeastaan kaiken muun voi puhumalla selvittää, mutta pettämistä ei. Mun oma henkilökohtainen mielipide tuohon asiaan on, että kerran pettäjä, aina pettäjä. Tietysti riippuu paljon, jos on tehnyt jotain typeryyksiä 13-vuotiaana, sitä ei voi verrata aikuis-iän pettämiseen. Mun mielestä. :D

  www.tiiajuutinen.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ja jep, onhan se sellainen juttu mistä luottamus menee ja samalla koko pohja seurustelusuhteelta. Niin, nuoruuden hölmöilyt on vähän sellaisia, itsekin oon joskus 13-vuotiaana "seurustellut", mut en oikein tiedä voiko niitä kovin vakaviksi suhteiksi laskea.

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♡