perjantai 10. maaliskuuta 2017

suuri ihonhoitopostaus / my favourite skin care

Moikka! Ajattelin kertoa teille pienen tarinan tähän alkuun (as usual :D).

Mulla on lähes aina ollut todella hyvä iho, kunnes viime kesänä jotain tapahtui ja, no, ihoni räjähti aivan käsiin... jäljelle jäivät rumat, joskin onneksi haaleat arvet otsaan ja poskiin, ja ihoni on edelleen laikukas. No, arveton on arvoton ja myöhemmin arpia voi poistaa erilaisilla menetelmillä, jos ne siihen jäävät. Siitä huolimatta olen löytänyt muutaman luottotuotteen, jotka ovat luotsanneet minua eteenpäin matkalla hyvinvoivaan, kuulaaseen, terveeseen ihoon.

Minulla on talvella herkästi kuivuva normaali iho, jossa esiintyy kuitenkin epäpuhtauksia lähes joka viikko. Hoidettuna ihoni on kaunis ja raikkaan näköinen, mutta jos kerrankin jää illalla meikit pesemättä, se muuttuu sameaksi ja epäpuhtaudet valtaavat kasvoni. Ihonhoidossa kaksi avainsanaa ovat johdonmukaisuus ja kärsivällisyys. Se, mikä toimii minun iholleni, ei välttämättä toimi sinun ihollesi. Toivon kuitenkin, että tämä postaus auttaa edes jotakuta hankalan ihon kanssa painivaa. Muistakaa silti, etten ole kosmetologi tai ihotautilääkäri, joten jos sinulla esiintyy aknea tai muuta vaikeasti hoidettavaa ihosairautta, lääkäri on sulle oikea paikka, ei Google tai mun blogini.

Mun iho ei todellakaan ole täydellinen, mutta paljon parempi kuin ennen. Tässä kuvassa mulla on kevyt päivämeikki.

Hello! I'm trying to write in English also, just a few posts and see if anyone from foreign countries is really reading my blog. I've been having a lot of traffic on my site especially from USA.

First I'm going to tell you a little bit about my skin and the problems I've been having with it. I've always had a pretty good skin, until last summer something happened and it got worse. I was having a lot of impurities and nothing seemed to help. I still have the scars on my forehead and cheeks reminding me of the break outs I was having over half a year ago. Oh well, I can always get the scars removed with different techniques in the future if they don't fade away.

Recently I've found a few new favourite products to keep my skin clear and glowing. I'm also sharing some of my older favourites with you today. Two key words in skin care are patience and consistency – they go a long way. What works for my skin doesn't necessarily work for yours. If you're having serious problems with your skin, like acne, you should see a doctor who specialises on that kind of issues.

SALISYYLIHAPON TÄRKEYS JA NEUTROGENA
Minulle on erittäin tärkeää, että putsarista ja kasvovedestä löytyy molemmista salisyylihappoa. Sen takia katsonkin tuotteiden inci-listoja todella tarkasti. Neutrogenan tuotteissa on mielestäni erittäin hyvä hinta-laatusuhde.
BHA-happo eli betahydroksihappo tunnetaan paremmin nimellä salisyylihappo. Se on ihoa kuoriva ja tulehdusta rauhoittava ainesosa. Salisyylihappoa käytetään etenkin rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle tarkoitetuissa tuotteissa, koska se syväpuhdistaa ihohuokosia ja tehostaa ihon uudistumista. Kuiva- tai herkkäihoinen voi käyttää salisyylihappoa, mutta se saattaa kuivattaa ihoa, jos sitä sisältävässä tuotteessa ei ole kosteuttavia ainesosia.

For me personally it's really important that my cleansing product and toner both have salicylic acid in them. It's an ingredient used in skin care that removes dead skin cells, cleans pores, calms the skin etc. It's the only thing that really makes a difference for me. It might be drying to skin if product containing salicylic acid doesn't have any moisturizing ingredients in it.

Neutrogenan Visibly Clear puhdistusvaahto ja kasvovesi
Olen aina ollut puhdistusgeelien ystävä, mutta jostain syystä olen erittäin tykästynyt tähän vaahtoon. Erityisesti kasvovesi kihelmöi iholla hieman, joten tuntuu siltä, että se tehoaa – totta kai se on vain tunne, mutta oikeasti vannon näiden tuotteiden nimeen. Lika, meikit, kaikki ylimääräinen iholla oleva irtoaa vaivattomasti. Näillä olen saanut ihoni taas suht hyvään kuntoon.


Neutrogena Visibly Clear cleansing foam and toner
I've always been a friend of cleansing gels, but for some reason I've been loving this cleansing foam from Neutrogena. The toner on the other hand gives a nice tingly feeling like something is really happening. Of course, it's only a feeling but I really do swear by these products. Dirt, make up, everything that's not needed on the skin leaves with no effort when I'm using these products. With these I've been able to get my skin back to normal again.

REMINGTON REVEAL -kasvoharja
Sain tämän elektronisen kasvoharjan joululahjaksi, ja voin sanoa, että varhaisteini-iästä lähtien vaivanneet mustapäät ovat lähes tiessään. Kasvoharja kuorii hellävaraisesti ja hieroo ihoa saaden verenkierron liikkeelle. Voin suositella tätä joka ikiselle, et muuten ole kokenut kokonaisvaltaista ihonpuhdistusta kotona, ennen kuin ostat kasvoharjan. Harjan mukana tulee kolme vaihdettavaa harjaspäätä (normaali, hierova ja herkälle iholle tarkoitettu), oma suosikkini on sensitive-harjaspää. Olen käyttänyt Remington Revealia nyt joulukuun lopusta lähtien, ja olen joutunut lataamaan sen kerran uudestaan. En käytä kasvoharjaa välttämättä joka pesun yhteydessä, ellei ihoni ole huonommassa kunnossa, vaan ihan oman tarpeen mukaan.

"Reveal–kasvoharja puhdistaa ihon 10x tehokkaammin. Harja puhdistaa epäpuhtaudet ihohuokosista ja poistaa kuollutta ihosolukkoa. Ihonhoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin ja vaikuttavat tehokkaammin. Voit valita kolmesta nopeusvaihtoehdosta juuri sinulle sopivan. 60 sekunnin ajastin kertoo sinulle 20 sekunnin välein, kun on aika siirtyä seuraavaan alueeseen. Minuutti päivässä riittää! Reveal-kasvoharja on ladattava, yhdellä latauksella jopa 30 käyttökertaa. Laite on vedenkestävä ja soveltuu käytettäväksi myös suihkussa."

REMINGTON REVEAL electronic face brush
This electronic face brush is a life saver! It cleans the skin 10x better than just using your hands. It's waterproof so you can use it in the shower and the battery is amazing. My problem with black heads is nearly gone, thanks to this brush.

IHON KOSTEUTUKSEEN
Ihon kosteutukseen käytän milloin mitäkin, mutta ikuinen suosikki on Nivea Soft -voide, joka sopii niin kasvoille, käsille kuin koko vartalollekin. Pikkulinnut laulavat, että jopa Kate Middleton käyttää Nivean kosteusvoiteita.

Dove body milk moisturizer, Garnier Ultimate beauty Oil, Garnier Oil Beauty nourishing lotion for dry skin
Mun lemppari käsirasvat / my favourite hand lotions – Cien, Yves Rocher & Clarins
Lip balms... Labello Vitamin Shake, Nivea Vanilla & Macadamia, Vaseline and I love Cosmetics mango & papaya lip gloss

Ehdoton lempihuulirasvani on tämä Labellon marjaisa Vitamin Shake. Myös Nivean vaniljahuulirasva on yksi ikuisista suosikeista – samoin kuin vanha kunnon vaseliini. Haluaisin myös kokeilla Nivean kookoshuulirasvaa, koska rakastan kookoksen tuoksua ja makua...

MOISTURIZING
My favourite moisturizer that's suitable for face, body and hands is cheap af and so good! It's the Nivea Soft. I read somewhere that even Kate Middleton uses Nivea moisturizers.
My favourite lip balms are Labello Vitamin shake, vanilla lip balm from Nivea and the trusty old vaseline.

FINNEILLE
Teepuuöljy on yksi luonnon tehokkaimmista antibakteerisista aineista. Kun laitat teepuuöljyä hieman vanupuikolla finnin päälle illalla, aamulla se on todennäköisesti joko huomattavasti pienempi tai täysin kadonnut. Muista kuitenkin laimentaa öljyä ohjeiden mukaan, jos ostat 100-prosenttista teepuuöljyä. Itse käytän seesamiöljyyn laimennettua, puhdasta teepuuöljyä ja se toimii loistavasti.

Ärtyneiden ihoalueiden ja epäpuhtauksien paras kaveri on taas kylmäpuristettu aloe vera -geeli, jota riittää pieni nokare rauhoittamaan ihoa. Aloegeeli on erityisen tarpeellinen loppuvaiheessa oleville epäpuhtauksille, sillä sen avulla saattaa välttää arven jäämisen ihoon.


FOR IMPURITIES AND SPOTS
Tea tree is one of the most powerful naturally anti bacterial oils. It's the one and only thing that helps me with spots. I use pure tea tree oil mixed with sesame oil. Aloe gel is good for preventing the skin from scarring because of spots.

SILMÄMEIKKIEN POISTOON
Käytän Lumenen vedenkestävää ripsaria (ehdoton luottotuotteeni, mutta valitettavasti se ollaan lopettamassa...), joten luonnollisesti silmämeikin putsarinkin täytyy olla samaa sarjaa. Tämä Lumenen öljypohjainen putsari on sen verran tujua tavaraa, että lähtee tummimmatkin meikit simmuista. Muistutukseksi, että ripsienpidennysten kanssa tätä ei voi käyttää tuotteen öljypohjaisuuden takia.


REMOVING THE EYE MAKE UP
My favourite mascara is waterproof so I need an oil based eye make up remover. This one from the Finnish company Lumene is my ultimate favourite – it's the only thing that works for me. It can't be used with lash extensions though because of the oil.

IHOTYYPEISTÄ JA ELÄMÄNTAVOISTA
Vaikka kuinka koittaisi luetella kaikki ihotyypit ja määritellä tietynlaisen ihon niiden mukaan, se ei välttämättä onnistu niin helposti kuin voisi kuvitella. Monilla löytyy ainakin muutamaa ihotyyppiä sekaisin. Mulle kosmetologit ovat aina sanoneet, että omistan normaalin ihon. Varsinkin talvisin ihoni kuivuu silti älyttömän nopeasti, ja saa olla koko ajan rasvailemassa niin kasvoja, käsiä kuin koko kroppaakin. En tiedä onko se vaan ilmastokysymys, koska esimerkiksi Välimeren ilmastossa kaikki iho-ongelmani katoavat kuin tuhka tuuleen. Paras henkilö määrittelemään sinun ihotyyppisi ja sille sopivat hoitotuotteet on osaava sekä luotettava ihotautilääkäri

Muistakaa myös, että elämäntavat vaikuttavat ihoon todella paljon. Lepo, puhdas ruoka ja runsas vedenjuonti eivät ole yliarvostettuja. Myös maitotuotteiden jättäminen pois ruokavaliosta on auttanut monia, joten sitäkin kannattaa kokeilla – itselleni ne aiheuttavat ihottumaa, kuten kerroin edellisessä postauksessani. :/


ABOUT SKIN TYPES AND A HEALTHY LIFESTYLE
Skin types can be hard to define 'cause almost everybody has at least two of some kind of skin types on their skin. I think that a really important factor of skin care and well being is healthy lifestyle habits. Sleep, good food and drinking lots of water is not overrated. Also, I get eczema from dairy products so I've switched them to soy products.

Mitkä ovat teidän luottotuotteenne ihonhoidossa, löytyykö samoja suosikkeja? :)

What are your holy grail skin care products? Do you have any same favourites with me?

Lähteet: 1, 2, kuvat: kaava: täältä, Nivea: täältä, teepuuöljy: täältä

2 kommenttia:

  1. Voisi varmaan selventää, että BHA-haposta kertova kohta on lainaus, tai antaa lähteen alkuperäiseen tekstiin, ettei oma ja jonkun muun teksti pääse huomaamatta sekoittumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postauksen lopussa on tekstin lähteet, kiitos huomautuksesta kuitenkin :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♡